5 redenen waarom wij WordPress gebruiken voor onze Websites en Webshops

WordPress is bijna letterlijk de motor van het web. Bijna 60% van alle websites met een content management systeem (CMS) draait op WordPress. Zelfs 25% van alle websites op het internet gebruikt WordPress. Wij bouwen dus websites en webshops met WordPress omdat … onze klanten er zelf achter vragen. Natuurlijk zijn er nog andere redenen! Hieronder vind je de vijf voornaamste redenen terug! Veel leesplezier!

1. Open Source en zijn community

Als we klanten hebben, dan willen we ze niet gijzelen. We gebruiken WordPress omdat andere bureau’s WordPress ook ondersteunen. Moest je niet tevreden zijn van ons, en laten we hopen dat dat niet gebeurt, dan kan je steeds met je website bij een andere partij terecht. Doordat het systeem Open Source is, zijn er duizenden andere mensen die ermee werken. Hierdoor worden foutjes in het systeem snel opgespoord en geüpdatet. Op die manier blijft je website steeds veilig. WordPress is een CMS (een Content Management Systeem). In eerste instantie was het bedoeld als software voor blogs. De voorbije jaren is het echter zo fel gegroeid dat je er hele webshops mee kan opzetten. Dat komt dankzij de grote community die z’n schouders onder WordPress heeft gezet. Zo zijn er duizenden extensies of plugins waarmee je je website kan uitbreiden. Maar daarover wet verder meer.

2. Snel en goedkoop

Een WordPress-website installeren duurt maar een uurtje. Daarna beginnen we te configureren. Dat is een groot verschil met andere systemen. Bij andere systemen moet een bureau echt beginnen programmeren. Omdat er minder modules op de markt te koop zijn, moeten ze zelf gebouwd worden. WordPress kan je eigenlijk zijn als een doos Lego. De basisplaat waarop je een Lego-huis bouwt, is een “naakte” installatie. Alle blokjes die je op deze basisplaat zet, noemen we bij WordPress “plugins”. We pluggen deze extensies dus op WordPress. Hierdoor kunnen we dus snel en ook goedkoop werken. Want we moeten niet alles van scratch uitvinden.

3. Duizenden designs om uit te kiezen

Bij Sirolf maken we websites binnen de huisstijl van onze klanten. Maar we gaan eerst naar de snelste en goedkoopste manier kijken: het installeren van een thema. Een thema is een lay-out voor een WordPress-website. Een design dat al op voorhand door iemand is gemaakt. Door zo’n thema te installeren, moeten we niet het ganse designproces doorlopen, maar kan je een goedkope WordPress website laten maken. De foto’s die in het thema zaten dat we installeren, vervangen we dan door foto’s van jouw bedrijf. Daardoor zijn de kosten voor het maken van een website voor lager.

4. Ontzettend veel WordPress plugins

Dankzij de grote WordPress community, werden er de voorbije jaren ontzettend veel WordPress plugins ontwikkeld. Het gebeurde al ontzettend vaak dat we dachten: “Hier hebben ze geen plugin voor”. Niet was minder waar. De plugins waren er talrijk. Een ander groot voordeel is, dat de plugins die ontwikkeld worden, ook goed onderhouden worden. Dat is een groot verschil in vergelijking met andere CMS’en zoals bijvoorbeeld Drupal. Hieronder vind je enkele plugins waar wij echt fan van zijn:

5. WordPress is eenvoudig om te gebruiken.

WordPress is gemaakt voor en door consumenten. Het is echt super gemakkelijk te gebruiken. Bij Sirolf gebruiken we ook een systeem waarbij je tekstblokken of afbeeldingen gewoon van plaats kan verslepen. Daar komt geen letter programmeren bij kijken. We vinden het immers ontzettend belangrijk dat onze klanten de website gewoon kunnen gebruiken zonder dat zij er ons steeds bij moeten betrekken.

Conclusie

Wij zijn fan van WordPress Websites! Daar bestaat geen twijfel over. De eenvoudige manier om het te gebruiken, het aanbod en kant-en-klare designs, de grote hoeveel plugins en de goede ondersteuning vanuit de community zorgen ervoor dat we WordPress nog lange tijd aan onze klanten zullen aanbevelen!

Ben je overtuigd van de voordelen van WordPress?

Als je net als wij overtuigd bent van de meerwaarde van WordPress. Aarzel dan niet en contacteer ons via de knop hieronder!

We beloven dat we je geen spam zullen sturen.

Let's
Do This!

Heb je een vraag voor ons? Of had je graag gehad dat we een offerte opstellen voor je project? Dat is geen enkel probleem! Laat een berichtje achter en we contacteren je snel!

Contacteer Ons